Home

Symboliek en trots bij 25-jarig v.d. Heijkant

Donderdag 1 April 2010

Vandaag vierde Aannemersbedrijf v.d. Heijkant haar 25-jarig bestaan en de officiële opening van het nieuwe pand aan de Loofklapper. De festiviteiten konden rekenen op veel belangstelling.


Het eerste deel van de middag was bestemd voor genodigden en pers. De werkplaats was voor de gelegenheid omgetoverd tot een terras waar het goed toeven was. Bij ontvangst was er koffie, vergezeld van een gebakje met hierop het oude logo van het bedrijf. “Het oude logo hebben jullie zojuist opgegeten, het nieuwe wordt vandaag onthuld”, vertelde een trotse Jan van den Heijkant in zijn toespraak. Want naast het 25-jarig bestaan en de opening van het pand, was het nieuwe logo van het bedrijf ook voor het eerst publiekelijk te bewonderen. Naast uitingen op het pand waren ook de bussen opnieuw bestickerd. Tot slot ging vandaag ook de nieuwe website van het bedrijf op www.vdheijkant.com in de lucht.


Vlag
Van den Heijkant was niet de enige die het woord nam. Wethouder Koning opende het officiële gedeelte en reikte het bedrijf een vlag van de gemeente Dronten uit, met hierbij ook een schilderij, dat in het nieuwe pand een goed plekje zal krijgen. Hij had bovendien nog een verrassing te onthullen. De personeelsvereniging van het bedrijf heeft ter ere van het jubileum een AED aangeschaft en in het pand opgehangen. “Voor ons bedrijf en de bedrijven in de directe omgeving, al hopen we deze natuurlijk nooit nodig te hebben.”


Symboliek
Mevrouw Van den Heijkant sprak woorden van trots uit aan haar zoon Arjan, de opvolger van Jan en projectleider bij de bouw van het nieuwe pand. Arjan sloot de reeks toespraken buiten af. Aan de voorzijde van het pand schonk hij aan zijn ouders een plaquette met klok. “Als klein jongetje heb ik met mijn zusje het pand aan de Oogstweg mogen openen. Het leek mij mooi dan mijn ouders nu dit nieuwe pand mogen openen”, vertelde hij in zijn toespraak. De plaquette bevatte een hamer en een zaag (tot vandaag onderdeel van het logo), waarmee het echtpaar de deur symbolisch mocht inslaan, zodat alle gasten het pand konden bezichtigen.


Na het officiële gedeelte, waren ook inwoners van Biddinghuizen en andere belangstellenden welkom het pand te bekijken en felicitaties over te brengen. En hier werd ruim gehoor aan gegeven. Ook morgen (vrijdag 2 april) is een ieder welkom het pand te komen bezichtigen. Dit kan van 12.00 tot 16.00 uur. 
MANEGES - AGRARISCHE SCHUREN - WONINGEN - BEDRIJFSPANDEN - PLUIMVEESTALLEN   
©2024 Sybit - Software op Maat 
Loofklapper 18 Biddinghuizen

0321-332829